Forside
Kontakt
Præsentation
Hold
Kalender
Medlemmer
Godt at vide
Dokumenter
Orientering
Film
Galleri
Månedsmail
Login

Agility

Agility

 

 Hyggebasis

 
/lisette.jpg
Træner: Lisette
Tlf.: 30837160
 
Agility er forhindringsløb for hunde. Man kan sammenligne det med ridebanespringning bare med hund. Alle hunde kan deltage. De hunde, som man typisk ser i konkurrencemiljøet er border collie, shetlands sheepdog og blandinger af hyrdehunde, puddelen i forskellige størrelser og springer spaniels.
 
Agility er en aktiv hundesport og det kræver af din hund er i rimelig fysisk form, er normal vægtig uden skavanker på bevægeapparatet. Hunden skal kunne noget lydighed, så den kommer, når man kalder og bliver hos føreren. Den skal være udvokset dvs minimum over 12 mdr. Hunden skal desuden være velsocialiseret og ikke udvise aggression overfor mennesker eller andre hunde. Der må startes konkurrence, når hunden er 18 måneder. For dig som hundefører kræver det, at du som minimum kan udføre et let løb over kortere distancer.
 
Hso os træner vi ét blandet hold, hvor vi laver agility. Jeg vil hver uge sørge for en bane eller to, som vi kan løbe. Jeg er træner på holdet, men vil også deltage med min egen hund. Ideen er at vi kan lære af hinanden og hjælpes ad.
 
Det er vigtigt for mig at understrege, at hvis du har ambitioner om at løbe agility på mere seriøst plan, få helt styr på al teori og praksis og deltage i konkurrencer, så er det desværre ikke hos os du skal gå – så henviser vi til nogen af de andre hundeklubber i området.
 
Men hvis du bare gerne vil ud en gang om ugen med din hund og løbe lidt Agility og møde andre med samme interesse – så er det hos os. 
 
 
 
/agbane.gif